Mikrobiologiczne badanie żywności Cena brutto PKWiU VAT %
oznaczanie liczby drobnoustrojów 35 71.20 23
badanie w kierunku Salmonella metodą klasyczną 36 71.20 23
potwierdzenie obecności Salmonella 120 71.20 23
wykrywanie obecności i identyfikacja beztlenowych bakterii przetrwalnikujących 45 71.20 23
oznaczanie liczby gronkowców koagulazododatnich (Staphylococcus aureus) 55 71.20 23
wykrywanie obecności gronkowców koagulazododatnich (Staphylococcus aureus) 30 71.20 23
oznaczanie liczby Enterobacteriaceae 45 71.20 23
oznaczania liczby bakterii z grupy coli 36 71.20 23
wykrywanie obecności bakterii z grupy coli 25 71.20 23
oznaczanie liczby E. coli metodą płytkową 22 71.20 23
oznaczanie liczby E. coli - z zastosowaniem petrifilmu PEC 45 71.20 23
oznaczanie liczby E.coli metodą NPL 50 71.20 23
wykrywanie obecności E.coli O157 53 71.20 23
potwierdzenie obecności E. coli O157 90 71.20 23
wykrywanie obecności Listeria monocytogenes 56 71.20 23
potwierdzenie obecności Listeria monocytogenes 110 71.20 23
oznaczanie liczby Listeria monocytogenes 39 71.20 23
oznaczanie liczby pleśni i drożdży 25 71.20 23
badanie mikrobiologiczne czystości urządzeń (stan sanitarny) w zakładach mięsnych 50 71.20 23
badanie mikrobiologiczne czystości urządzeń (stan sanitarny) w zakładach mleczarskich 30 71.20 23
próba przechowalnicza za jeden asortyment 10 71.20 23
badanie czystości metodą płytek kontaktowych 20 71.20 23
badanie mięsa mielonego w systemie n=5 480 71.20 23
badanie surowych wyrobów mięsnych w systemie n=5 420 71.20 23
badanie czystości mikrobiologicznej tusz wieprzowych lub wołowych 70 71.20 23
wykrywanie obecności Campylobacter spp. 75 71.20 23
identyfikacja Campylobacter spp. 100 71.20 23
oznaczanie liczby komórek somatycznych w mleku metodą mikroskopową 30 71.20 23
wykrywanie obecności antybiotyków i innych substancji hamujących w mleku testem Delvotest 21 71.20 23
wykrywanie pozostałości antybiotyków beta-laktamowych, tetracyklin, streptomycyny/dihydrostreptomycyny i chloramfenikolu w mleku testem 4Sensor 45 71.20 23
wykrywanie pozostałości substancji przeciwbakteryjnych w tkankach zwierzęcych, jajach 5-płytkową metodą dyfuzji 65 71.20 23
oznaczanie liczby Campylobacter 50 71.20 23