Pracownia Badania Środków Spożywczych OT Toruń

Kierownik Pracowni: mgr inż. Agnieszka Dąbrowa
Asystenci: mgr Alicja Maciejewska, mgr Katarzyna Stasiak- Maliszewska
tel.: 56 619 35 40 lub 56 619 35 42
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Pracownia wykonuje badania mikrobiologiczne żywności pochodzenia zwierzęcego oraz próbek środowiskowych z obszaru produkcji i obrotu żywnością, a także badania w kierunku wykrywania pozostałości antybiotyków i innych substancji przeciwbakteryjnych w tkankach zwierzęcych oraz mleku.
W Pracowni wykonywane są badania urzędowe, w tym realizacja Krajowego Program badań kontrolnych pozostałości oraz badania usługowe, na zlecenie indywidualnych klientów.

Wzór zlecenia

Kryteria przyjęcia próbek